Säljer en minilaptop

Är det någon som är intresserad av att köpa en minilaptop?
Jag vill sälja min eftersom jag knappt använt den. Har både en
stationär dator och en vanlig laptop och behöver inte minin.

Processor: 1,6 Ghz
Hårddisk: 80 GB
Arb.minne: Insall. 512, max 1GB
Anslutn: 3 USB
Minneskortläsare, webbkamera
Skärm: 10,2 tum

Hör av dig om du är intresserad så kan vi komma överens
om ett bra pris!

Har nu ätit enligt LCHF i 5 veckor och mår utomordentligt bra.
Jag håller mig väl mätt och suget mellan målen är borta!
Som grädde på moset har jag även tappat 3,6 kilo och dragit
in två hål på skärpet i midjan.

Alla andra "dieter" jag provat under mitt liv (ganska många) har
inneburit att man gått hungrig eller sugen stor del av tiden. Det
gör man definitivt inte här.
Jag äter minimalt med kolhydrater och ser till att få i mig bra
protein och fett. Tvärtemot det man tidigare lärt sig.

Är också noga med att utesluta alla konstiga tillsatser som finns
i det mesta ute i affärerna. Absolut inga E-nummer mellan 620-625,
de är totalförbjudna. Är innehållsförteckningen på ett livsmedel lång,
kan man vara säker på att det innehåller många tillsatser.

♥Kramen♥

Blääähhh...

Usch, idag är det inte kul! Har ögonmigrän med påföljande
huvudvärk...som om det inte skulle räcka har jag börjat må
lite illa nu också...Vet inte om jag mår illa för att jag har så
förb...ont i huvudet, eller om det är magsjuka på gång. Vet flera
som har råkat ut för magsjukan...men, neeeeeej nu ska vi tro
att det "bara" är migrän.

Skall jobba 11.30-19.15 på Life idag, men klarar inte av att åka
dit nu, vi får se längre fram på em.

Börjar bli bättre i ögonen, ser iaf tangenterna, men huvudet är
inte bra....usch...


Jag är kallad....

I dag damp kallelsen från Karolinska ner i brevlådan.
Tisdagen den 30/3 blir det operation i ansiktet!

Hujedamej, nu är det liksom snart dags....

Allting e vitt, vitt, vitt....

För se det snöar....det är inte roligt, bu, bu!

Undrar om vi tar oss ut härifrån i morgon? Som det ser ut just nu
är inte utsikterna för det så stora. Tur som sjuttsingen att det är
söndag och ingen av oss behöver åka iväg till jobbet! Handla gjorde
vi idag på förmiddagen innan snöfallet blev alltför intensivt...tur det!

Längtar till våren!

Föreläsning

För er som är intresserade kan jag tala om att det blir en
föreläsning  som heter: Undvik hälsofarliga tillsatser i maten
tisdagen den 23 februari kl 18.30-21.00 i Kyrkbacksgården här i
Västerås.

Det kostar 50:- inkl fukt & dryck
Arrangör: Föreningen Matfront
Föreläsare: Tommy Svensson, författare till bland annat böckerna
Den kräsne konsumenten, Handbok om vitaminer och känd från
TV-programmet Matakuten.

Han kommer att prata om konserveringsmedel, färgämnen, E-märkning
och tillsatser i maten.

Tror det kan bli intressant!


Upp o ner, ner o upp....

Trodde ett tag i går att vintern var på väg att släppa sitt
grepp liiiite grann...icke sa Nicke, idag är det 10 kalla igen!
Brrrrrrrrrrrr................

Går in på den 3:e veckan med LCHF och vägde mig bara på
kul i morse...hade gått ner 2.4 kg...utan ansträngning!!
Egentligen är det 4 veckor, men den första veckan var lite mer
på prov. Det går faktiskt jättebra och jag tycker det fungerar
fint med att göra hela veckans matlådor på söndagen. Då har
jag alltid lunchen färdig och frestas inte att äta nåt jag inte ska.

Konstigt nog har jag inte saknat pasta, ris och potatis i min kost.
Nån stor brödätare har jag aldrig varit, så det känns också helt
okay att skippa bröd. Blir jag riktigt sugen så tar jag en finncrisp
och knaprar på...det är mums!

Någonting positivt jag märkt med den här kosten är att jag klarar
mig längre på det jag äter. Känner inte det där suget längre som
jag gjorde tidigare när jag åt mer kolhydrater! Sedan försöker jag
äta så "ren" mat som möjligt, dvs. utan en massa konstiga tillsatser!
Ju längre innehållsförteckning, ju fler onödiga tillsatser!!

Någonting annat det fört med sig är att jag rensat ur kryddskåpet
från allt med glutamat! Det blev en hel del som kastades. Praktiskt
taget alla kryddblandningar innehåller glutamat och det står inte alltid
glutamat, utan det döljer sig bakom andra beteckningar:
*Smakförstärkare
*Maltodextrin
*Jästextrakt
mm mm

E620-625 skall man se upp med (främst 621)

Glutamat är en aminosyra som förvandlas till
ett förrädiskt neurotoxin!
Det kan påverka hjärnan på ett väldigt negativt sätt,
minne, tankeverksamhet mm mm.

Det verkar inte klokt detta, men googla glutamat så får ni se
själva! Det gjorde jag och ut med skiten!!!

Kolla även detta, kopierat från Dr Annika Dahlqvists blogg:

Margariner

Margariner är en smörimitation som görs av vegetabiliska fetter.
Om margarinet är gjort på flytande oljor, tex majsolja eller tistelolja,
tillsätts nickelspån som katalysator i en reaktor under högt tryck och
hög temperatur, och vätgas får strömma igenom massan.
Då bildas ett fast fett, härdat margarin, med högt innehåll av transfetter.
Läs i Gunnar Lindgrens hemsida om margarintillverkning.

Härdat margarin är sjukdomsframkallande och höjer risken för
hjärtinfarkt dramatiskt. Härdat margarin ingår i de flesta av de bakverk
och prefabricerad mat vi kan köpa i livsmedelsaffärer och i bagerier.


Margariner som står i mejeridisken innehåller inte längre transfetter.
De är i stället gjorda på mättade vegetabiliska fetter, exv kokosfett
eller palmolja (båda transporterade från tropikerna i tankar som åt andra
hållet kan ha innehållit giftiga kemikalier)
Palmoljan produceras på mark efter skövlade regnskogar.

Dessa fetter har genomgått en om-estring, med giftiga kemikalier som
natriummetylat, så att deras gryniga konsistens blivit mera smörliknande.
De är omestrade margariner. Efter processen måste det nya fettet blekas,
färgas och smaksättas med kemikalier, för att till slut likna smör.
Det finns inga bevis  för att de omestrade margarinerna är mindre farliga för
hälsan än de härdade margarinerna. Det är överhuvudtaget inte testat
av fabrikanterna. Men reklamen för margarin, tex Becel, är ändå bedövande.
Den påstår att smeten är nyttig för hjärtat. Allt med Livsmedelsverkets goda minne.


Så innan vi vet att margariner är ofarliga bör vi äta smör som är en
ren naturprodukt. Studier tyder på att smör är nyttigt för hälsan.
Se i Lista på vetenskapliga studier, en bit ner om mjölkfetter.

Margarinfetterna är inte biologiskt riktiga för oss och de får en felaktig
funktion i kroppen, och är sjukdomsframkallande.
De innehåller också överskott av omega-6.

Det finns även studier som tyder på att margariner försämrar insulinresistensen.

Ha det till nästa gång!

 


Heeej....

Känns som jag har en period i mitt liv just nu när det inte händer
så värst mycket. Dagarna går sin gilla gång och jag väntar bara
på att våren skall komma med lite värme!

Jag har snart hållit på i 2 veckor med LCHF-kosten och det fungerar
bra tycker jag. Egentligen är det ju vanlig mat jag äter, förutom att
jag skippar potatis, ris, pasta och bröd. Har lagt till "bra" fetter ist för
dessa lättprodukter med alla tillsatser för att de skall bli smakliga. Försöker
äta så "ren" mat som möjligt!

Kollar även att det jag handlar inte innehåller glutamat, som även
kan stå som smaksättare, smakförädlare o dyl. Det är nånting som
vi verkligen kan vara utan och det finns tyvärr i jättemånga av de
produkter vi köper idag. Det kan finnas i kryddblandningar mm mm.

Idag är jag ledig  och skall hälsa på min goa väninna på förmiddagen.
Det ser jag verkligen fram emot, för nu är det ett tag sedan!

♥Kramisar♥

 


Dagen efter kvällen före....

Igår var det personalfest på K-badet. Det började med välkomstbål och
fortsatte inne på Romerska där alla fick prova på varsin uppstramande
ansiktsmask med mentholdoft. Efter lite mingel var det så dags att ta sig upp
till bassängerna där det var dukat långbord.
Vi bjöds på kallskuret, olika potatissallader och ost o kex. Lite senare var det kaffe
o fikabröd för de sugna. Mycket gott var det!

Det var även dragning på lotterna som sålts innan festen och jag hade turen att 
vinna en flaska vin. S hade köpt 15 lotter och hon vann därefter också, tror hon
vann en 3-4 gånger, men det är hon värd lilla goa S.

Hade en jättetrevlig kväll med mycket snack om både det ena och det andra,
men när klockan var runt 23 ringde jag efter min gube och åkte hemåt. Senare
än så blir det inte numer...även om själen är ung, börjar kroppen bli gammal ;-)

Snö snö snö och rapport....

Jösses vilken motion det är att skotta snö! Ingen risk att man
slappar till med den snömängd vi fått hittills! Har precis kommit
in efter att ha skottat en bra stund...nu slappa!!

Jodå, det gick bra idag. Fick lite påfyllning av botox och skall
på återbesök i slutet av mars. De skulle försöka ordna med
operation före sommaren. Hoppas verkligen det.

Doktorn sa att det blir ca 2 dagar på sjukhuset och ca 2 veckors
sjukskrivning efter en sån operation...Tror jag kan stå ut med det...

Mot huvudstaden...

...skall strax ge mig iväg till Stockholm för ett återbesök
på Karolinska sjukhuset. Min doktor ville att jag skulle
komma så hon fick se i vilken utsträckning botoxen hade
gjort nytta.

Undrar sa flundra om hon har ett datum för operation också,
men troligen inte. Blir nog kallad på vanligt vis med ett brev.

Är så glad att guben har tagit ledigt och kör mig till Stockholm.
Jag tycker inte om att köra bil på vintern och jag kör definitivt
inte till Stockholm och irrar runt. Är alldeles för osäker på vägen
för att tordas det...ja jag vet, jag är harig när det gäller bilkörning,
men det finns annat jag är bra på istället...så det så!

Återkommer lite senare när vi varit där :-)

Ny vecka, nya möjligheter och LCHF

Så börjar en ny vecka igen....

Måndag morgon och en ny vecka med nya möjligheter.
Det blir mycket jobb den här veckan eftersom min chef
på Life har semester. Jag jobbar varje dag utom onsdag då
jag skall till Karolinska på återbesök.

Den här veckan har jag bestämt mig för att börja äta enligt
LCHF-metoden. Det vill säga Low Carb High Fat, lite kolhydrater
mycket fett. Redan förra veckan gick jag över till Bregott och
riktigt smör samt skippade mjukt bröd, pasta, ris och potatis.
Det gäller att få i sig rätt sorts fett bara.

Visste ni hur man tillverkar margarin? Det är inte klokt vika
processer det genomgår för att få "rätt" konsistens!!!

I stort går det till så att man använder mättade vegetabiliska
fetter som bla.*omestras under högt tryck i hög temperatur, med
giftiga kemikalier, så att deras gryniga konsistens blir mera
smörliknande. Efter detta måste det nya fettet blekas, färgas
och smaksättas med kemikalier för att till slut likna smör!!!

*omestra:
på kemisk väg mjukgjort mättat vegetabiliskt fett

Kolla in Gunna Lindgrens hemsida: www.gunnarlindgren.com
där man kan läsa om detta!!

Enligt LCHF skall man använda så fullvärdiga produkter som
möjligt och utan onödiga tillsatser. Istället för alla dessa
lättprodukter tar man de fúllvärdiga i stället!

Tips på böcker i detta ämne:
Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-KOKBOK bla.

Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-Kokbok


RSS 2.0